Benvolguts familiars;

Des de la direcció del centre volem tranquil·litzar als familiars dels nostres residents i per això creiem que és important informar-vos de les mesures que estem aplicant des de la primera setmana de març.

Portem ja més de dues setmanes demanant al nostre personal que es protegeixi del contacte amb persones alienes al centre i a les seves famílies, que evitin assistir a llocs concorreguts i extremin les mesures higièniques per a evitar el seu contagi i així no posar en risc a les persones a les quals estem cuidant, la salut de les quals és extremadament fràgil, som plenament conscients d’això.

També hem facilitat a tot el personal mesures de protecció individual i consells d’actuació.

Al mateix temps portem tot aquest temps avisant a familiars i visitants dels nostres usuaris de la gravetat de la situació i recomanant mesures per a evitar contagi accidental fins al punt de demanar que s’evités venir de visita si no era estrictament necessari i posteriorment confinant el centre a fi d’evitar contagis (Seguint les pautes de la Generalitat de Catalunya).

Volem donar les gràcies a les famílies per la seva comprensió i consciència, la qual cosa ens ha facilitat molt la tasca de protegir als seus sers estimats.

Hem extremat les mesures higièniques del centre i seguit els protocols d’actuació per a evitar el contagi que ens han facilitat: el nostre metge, el CAP de referència, el Departament de Salut de la Generalitat i el Departament de Treball i Afers socials, i algunes altres que ens han semblat de sentit comú.

Paral·lelament volem informar-vos que, com a mesura preventiva, tot el personal no imprescindible del centre ha estat enviat a les seves cases. Aquesta actuació ens ha permès garantir que en cas de necessitat, hi haurà personal format i que coneix als vostres familiars per a continuar fent el nostre treball. L’equip tècnic, a excepció de la terapeuta ocupacional, es troba treballant des de casa i enviant activitats perquè els residents segueixin actius. Referent al personal d’atenció directa tenim un equip que es troba confinat i disponible perquè puguem recórrer a ells en cas de necessitat.

Al principi de la setmana passada ja es va avisar per escrit a tots els familiars, tant per whatsapp com per correu electrònic i amb cartells penjats en les zones comunes del centre, així com verbalment a totes les visites.

Hem estat buscant pertot arreu: CAP, patronal, Departament de Salut i diferents proveïdors… equips de protecció individual per a evitar contagis tant dels usuaris com del personal del centre, ha estat extremadament difícil aconseguir-los però ha dia d’avui, estem tots coberts, a més hem descobert diverses iniciatives solidàries i humanes que no ens esperàvem, com ROBINHAT, d’aquí de Rubí que ens ha regalat màscares de tela per al personal auxiliar, agraïm a tots ells i elles la seva col·laboració. Finalment el Departament de Salut ens ha informat que ens proveirà més enllà del que nosaltres hàgim pogut aconseguir.

Estem en contacte continu amb els serveis d’emergències i amb el Departament de Salut, informant diàriament de l’estat dels nostres usuaris, prenent constants diverses vegades al dia tant a usuaris com al personal i seguint totes les indicacions que aquests serveis ens donen, tant les específiques per les nostres característiques particulars com les generals dels protocols d’actuació que es van actualitzant contínuament.

Continuarem informant els familiars de l’estat de salut dels nostres usuaris, ja sigui per telèfon, videoconferència o whatsapp, estem a la seva disposició.

Comprenem que la situació és molt dura i que renuncien a veure als seus sers estimats per a protegir la seva salut. Agraïm la col·laboració i bona disposició i només podem assegurar-los que des del centre estem fent tot el que és a les nostres mans per a garantir el benestar i la salut dels seus familiars, que és la nostra màxima preocupació i motivació en aquests moments tan complicats.

Espero que aquesta situació es resolgui l’abans i tan bé com sigui possible i ens puguem veure de nou amb normalitat.

Us recordem que estem a la vostra disposició en el 936975049 o en el 674098276 per a videotrucades o whatsapps el la Residència Conxita Valls i en el 935882024 i el 683379709 per a videotrucades o whatsapps per a la Residència El Cel de Rubí.

Intentarem fer-vos arribar vídeos tant per whatsapp com per xarxes socials perquè pugueu comprovar que els vostres familiars estan bé.

Una cordial salutació,