El mes de maig passat va ser molt important per a nosaltres, vam celebrar els 25 anys d’activitat del Cel Rubí! Tota una fita en la nostra trajectòria d’atenció i cura de les persones majors.

Els nostres començaments es remunten a 1991 amb el Grup Rubí Social. Va ser fundat per un grup de dones emprenedores. A poc a poc, passet a passet i amb molt d’esforç, afecte i amor per la nostra labor com a cuidadors, hem aconseguit convertir-nos en un referent de qualitat i dedicació.

Ha estat un camí ple de desafiaments, creixement i innovació i… el millor està per arribar!

Un breu recorregut per la nostra història

Com dèiem, en 1991, un grup de dones visionàries va iniciar un projecte d’atenció i neteja a domicili per a persones majors.

Tan sols tres anys després, en 1994 vam inaugurar la Residència Rubí Social, el primer centre privat d’atenció a persones majors en el nostre municipi. La nostra missió era millorar la qualitat de vida dels nostres residents.

Aquesta primera fita en exercir la nostra labor oficialment com a residència va tenir un càlid acolliment i ens va motivar a continuar creixent. Així, en 1999 vam fer un passet més per a continuar creixent i va veure la llum la Residència i Centre de Dia El Cel de Rubí, tal com ho coneixem avui dia i apostant sempre per un tracte directe i familiar.

Una dècada després, continuem creixent amb l’obertura de la Residència Conxita Valls en 2006, gràcies a l’entusiasme i suport del personal que es va unir com a socis a l’entitat.

En l’actualitat tant la Residència Conxita Valls com la Residència i Centre de Dia El Cel Rubí formen part del Grup Rubí Social, amb un total de 106 places residencials i 38 places de centre de dia, algunes d’elles subvencionades per la Generalitat de Catalunya.

A més, mantenim els nostres serveis d’atenció a domicili i neteja de la llar, adaptant-nos a les necessitats i circumstàncies de cada usuari.

Música en directe per celebrar els 25 anys d’El Cel Rubí

Innovar per a créixer i cuidar

Al llarg d’aquests 25 anys, la innovació ha estat un pilar fonamental en la nostra evolució.

La nostra residència opera sota la norma ISO 9001, assegurant una atenció personalitzada i centrada en la persona. A més, hem incorporat tecnologies avançades com el sistema d’avisos TREX, registres informatitzats amb el sistema GdR, controls biomèdics d’entrades i sortides, i sistemes de prevenció de riscos com el control de legionel·losi. Zona d’alta dependència, grues de sostre, sala snoezelen, bany sensorial i sala TIC són algunes de les nostres estades que garanteixen cures avançades per a persones dependents.

Finalment, també cal destacar que el nostre pla estratègic inclou millores sostenibles per a les nostres infraestructures, encaminant-nos cap a una residència moderna i eco-friendly, sistema de climatització amb recuperador de calor, programable en totes les estades i habitacions del centre i de baix consum.

Posant el valor el lideratge femení

L’èxit del Cel Rubí i del Grup Rubí Social es deu en gran manera al lideratge femení.

Piedad España Sánchez, una de les nostres fundadores, ha estat reconeguda en 2024 com a dona destacada per la seva labor en la cura de persones majors a Rubí. Actualment, les seves filles Marian i Claudia continuen amb el seu llegat des que assumissin la gerència de l’organització en 2017.

La nostra empresa, amb capital propi i gestió íntegra de dones, continua demostrant que les empreses liderades per dones són no sols possibles, sinó exitoses.

Jo soc Claudia, la filla menor de Pietat. Per a mi El Cel Rubí és com gairebé, va obrir les seves portes quan jo tenia 15 anys i aquí tinc records de tota la meva vida. Cada persona que ve a viure amb nosaltres passa a formar part de la família de la residència. De fet, els treballadors del centre som més que companys, som amics i després de tants anys ens hem convertit en una gran família. Hem crescut amb els valors de la cura a les persones majors perquè siguin felices i estan ben tractades. D’altra banda, des que vaig assumir la direcció del centre he treballat a adaptar el centre per a mitjana i alta dependència amb un equip professional que aborda teràpies no farmacològiques a les nostres sales sensorials i un pla d’activitats que s’adapta a les persones que viuen amb nosaltres creant una cura totalment personalitzada.

El nostre equip i els nostres residents i les seves famílies

Volem agrair a tots els que ens han acompanyat aquests 25 anys perquè sense ells res hagués estat possible.

Gràcies als nostres residents, les seves famílies i la comunitat de Rubí. Junts hem construït un espai on la qualitat de vida i el benestar dels nostres majors són la màxima prioritat. Continuarem treballant amb la mateixa passió i compromís per a oferir la millor cura possible.

Esment especial també per al nostre talentós equip, que dedica el seu dia a dia a cuidar del benestar dels altres amb tot l’afecte i la professionalitat del món. Cesca és una de les nostres infermeres i el que més li agrada del seu treball és poder ajudar a les persones: “L’acompanyament a les persones majors en la seva etapa final de la vida pot tenir creativitat i alegria encara que el seu estat de salut hagi minvat. Posar al seu servei els nostres coneixements per a millorar les seves vides és un plaer que ens ve de tornada cada dia en forma d’agraïment. A més, totes les experiències viscudes en El Cel Rubí em serveixen de creixement personal i donen sentit a la meva professió”.

Per part seva, Gemma, la nostra treballadora social des de fa ja 17 anys, valora del seu treball que “moltes persones m’han donat l’oportunitat de ser part de la seva vida i encara que hi hagi dies tristos i dolents, al final del dia el que queden són les persones, les històries que vivim i anècdotes. Quan arribo a casa sempre sento que el balanç és positiu i que tinc la fortuna de poder formar part de la vida de moltes persones i ajudar-los”.

Per molts anys més de dedicació i cura!