Adeu 2023, hola 2024. Amb l’arribada del Nadal, ens toca anar acomiadant-nos del que ha estat un any carregat de benestar. I entrar amb tota la il·lusió en 2024 perquè els nostres residents, familiars, personal, equip d’administració, i aquest ampli i divers conjunt de persones que formem part del dia a dia del Cel de Rubí, seguim units i amb aquesta sensació de llar que tan bona falta fa en aquestes dates.

Però abans de celebrar aquests dies tan especials, volem fer un repàs al que ha donat de sí el 2023 el nostre blog. Un espai per i per a vosaltres, en el qual tractem d’informar, ensenyar i entretenir sobre els principals temes que abasten la vida dels nostres majors en la residència del *Cel de Rubí. Aquí us ho deixem:

Història de vida: la seva importància en l’ingrés i la vida en una residència per a majors

En El Cel de Rubí treballem amb un programa d’Atenció Centrada en la Persona (ACP) fonamental per a l’ingrés i l’estada de les persones majors en els nostres centres: la Història de Vida.

En què consisteix la història de vida?

Aquest procés, que realitzem amb l’ingrés de qualsevol persona en la nostra residència, tracta de conèixer els detalls i detalls, així com el context i les experiències viscudes, per a d’aquesta manera saber més i millor, des de l’inici, els gustos i habilitats de cada usuari.

Coneixent la seva història vital, fem que els seus primers passos i l’adaptació a la seva nova vida i llar sigui més senzilla. Llegeix el post complet aquí.

El programa d’activitats d’El Cel Rubí

Les activitats són el motor del nostre dia a dia.

El nostre centre està adaptat a les necessitats dels usuaris amb la fi de garantir el màxim nivell d’autonomia i benestar, vetllant el nostre personal pel benestar durant tota l’estada de l’usuari en el centre i des de diverses disciplines: servei d’infermeria i geriatria, metges, psicòloga, terapeutes, educadors i treballadors socials, fisioteràpia, així com serveis de bugaderia, perruqueria, podologia, transport adaptat, acompanyament, atenció i neteja domiciliària i cuina pròpia.

Tenim clar que l’objectiu d’una activitat és gaudir i ser feliç, però totes tenen una base terapèutica. Coneix-les aquí.

Què fer davant la caiguda d’una persona major

Les caigudes són un dels riscos més comuns per a les persones majors.

De fet, són molt freqüents i són considerades un problema de salut pública, especialment en països com Espanya amb una població majoritàriament envellida.

La majoria de les caigudes ocorren quan persones majors amb una o més discapacitat física que afecta la mobilitat o l’equilibri es troben davant un perill en el seu entorn.

Descobreix en aquest post com actuar davant la caiguda d’una persona major.

Sedentarisme en persones majors: què és, causes, riscos i com evitar-ho

L’OMS estima que les malalties per sedentarisme costaran més de 300.000 milions fins a 2030. I un altre informe recent de l’OMS i l’OCDE revela que el sedentarisme causa 10.000 morts prematures a l’any a Europa.

En aquest context, l’adopció d’hàbits  saludables i la promoció de l’envelliment actiu, ens ajuda a prevenir i controlar les malalties cròniques i mantenir la independència i la qualitat de vida.

En aquest post t’expliquem com evitar el sedentarisme en la tercera edat.

Guia per a promoure l’envelliment actiu

L’envelliment  actiu és un procés d’optimització del benestar físic, social i mental a mesura que creixem i ens fem majors.

Podríem definir l’envelliment actiu com adoptar un estil de vida saludable i participar en activitats que promoguin la salut i la participació social. Els seus beneficis van des d’una major esperança i qualitat de vida a una millor salut física i mental. Llavors,

Aquests són els pilars de l’envelliment actiu.

Com gaudir de les vacances viatjant amb persones majors

Viatjar en vacances amb persones majors és una experiència meravellosa i enriquidora. Però per a assegurar-nos de què ells també gaudeixin plenament és essencial considerar diversos aspectes pràctics.

Us compartim els nostres consells i recomanacions per a viatjar amb persones majors.

Una alimentació i hidratació adequada per a persones majors durant l’estiu

Amb l’arribada de l’època de major calor de l’any, és important parar esment a l’alimentació de les persones majors en estiu.

L’augment de les temperatures i l’exposició al sol poden afectar la seva salut i benestar, per la qual cosa és crucial prendre mesures per a mantenir una dieta equilibrada i nutritiva.

Sofrir cops de calor o deshidratar-se per la pèrdua de líquids són alguns dels principals problemes causats en èpoques d’altes temperatures. Quan parlem dels nostres majors, com a població vulnerable, les probabilitats de patir algun d’aquests mals a l’estiu es multipliquen.

Descobreix les claus d’una alimentació equilibrada per a persones majors.

Millorant la capacitat cognitiva amb activitats a la sala multisensorial

Al Cel de Rubí apostem per un nou projecte d’activitat a la sala multisensorial per a millorar la capacitat cognitiva.

Es tracta d’un joc d’allò més entretingut per als nostres majors: el treball de construcció amb Llec, és a dir, treballar a nivell psicològic l’elaboració de figures 3D de construcció a partir d’imatges 2D.

Descobreix exercicis que estimulen la capacitat cognitiva.

Desafiant els estereotips sobre la gent gran

Conèixer, entendre i combatre els estereotips sobre la gent gran és una obligació per a tota la societat.

Una societat que està en constant evolució, i amb el pas del temps, ha viscut una transformació significativa en la forma en què percebem i tractem a les persones majors.

No obstant això, persisteixen els estereotips negatius que poden tenir un impacte perjudicial en la vida dels adults majors.

Coneix els principals prejudicis sobre la gent gran i com posar-los fre.

Els canvis en la jubilació i com afrontar-los

Encara que presenta nombrosos reptes, amb una planificació adequada, actuant en conseqüència i una actitud positiva, la jubilació pot ser una de les millors etapes de la vida.

Es tracta d’una oportunitat per a explorar nous interessos, passar més temps amb sers estimats i gaudir de la llibertat que ens brinda.

Et comptem els canvis que acompanyen a aquesta transició per a tenir una jubilació gratificant i enriquidora.

Relacions Intergeneracionals: enfortint el nostre teixit social

Una part essencial de la vida humana. Així podem definir a les relacions intergeneracionals. Aquestes connexions que s’estableixen entre persones de diferents edats i generacions i exerceixen un rol vital en la construcció de societats més cohesionades i enriquidores.

Les relacions intergeneracionals es basen en la comunicació i la comprensió mútua entre persones de diferents grups d’edat i, perquè siguin positives, és important que existeixi una obertura a la diversitat d’experiències i perspectives de cada generació.

Descobreix quins són els beneficis de les relacions intergeneracionals.

Avançant cap a la sostenibilitat amb la instal·lació de panells fotovoltaics

Recentment hem donat un pas molt important en el nostre compromís amb la sostenibilitat. Com? Introduint un nou model de consum respectuós amb el medi ambient.

Aquest projecte, finançat pels Fons Next Generation EU dins del Pla de recuperació, transformació i resiliència, és part de la nostra estratègia per a aconseguir un consum i producció d’energia 100% renovable i de les iniciatives centrades en la transició cap a energies més sostenibles que contribueixin a la reducció d’emissions de CO₂.

En aquest post et comptem una mica més sobre els nostres consum responsable.